Звукът на чановете в тази долина
понесена от вихрите на времето
се къпе в слънчевата светлина!
Натрупани на мислите ми семето
покълват тихо в моята душа
и на цветя превръщат се и болката и бремето...
Там - на върха на тази планина
в небето и синеещо над знамето
летим със гарван над червената скалá!
Понесени от вихрите на Времето...
© Ангел Милев Все права защищены