18 авг. 2015 г., 16:11

Надежда 

  Поэзия » Любовная
406 0 3

Надеждата бе длъжна да ме закриля,

докато още имах дъх и копнеж.

Докато болката не реши да изстреля

куршума си с коричка от скреж.

 

А трябваше да бъде от последните,

тръгнали покорно от бойното поле.

А тя взе, че първа усети промените,

настъпващи безмилостно в болното сърце.

 

Захвърли стреснато щита и побегна

към друг пълководец.. с повече власт.

Минавайки през мен,  бавно се пресегна,

но твърдо отказа от това да бъде част.

 

Учудващо установих, че я разбирам.

Никой не би могъл да е готов

за скритите опасности, които намира

в битката на живота, наречена Любов.

© Биби Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодарствен поклон! Колко е интересно, че различните вкусове предпочитат различни части дори само от едно стихотворение. А мен това ме ласкае..
  • Много благодаря! Мисля, че точно той описва реално съществуващи ситуации!
  • Много е хубаво. Особено ме впечатли първият куплет!
Предложения
: ??:??