Птица безкрила е мойта душа,
всичко е пусто в мене сега!
В мъка се дави мойто сърце,
свят сивотечен– живот без лице!
Болка безкрайна таи се във мен,
щастие вяло витае във плен!
Царица във дрипи– скитник без брод,
свят безсърдечен– грапав живот!
Поглед назад- детство в мечти,
днешното страшно злокобно мълчи!
Искам да дишам– душа ми тръни,
бъдеще идвай– чистач ми бъди!
© Лидия Все права защищены