Възгордял се човекът, реши, че ще властва над всичко
и забоде в на Господ очите, най-острите тръни,
на омразата лепна фалшив етикет “Аз обичам”
а на ближния тихо заложи капан, да го спъне.
И започна да гледа отгоре, понеже могъщ е
да подритва на другите всяко парченце достойнство
да обижда онези, които до вчера прегръща,
да измерва живота със своята мярка за стойност.
И със лека ръка пропиля и сърце и богатства
и душата му стана студена, изплашена, гола
възгордял се, човекът реши, че над всичко ще властва
и започна да пада стремително все по - надолу.
© Деница Гарелова Все права защищены
Поздравления, Дени