НАДПИС В ГРАДСКОТО WC
... бях нещо я окършил за пари,
нали съм перманентно безработен,
и щом се вдигнах тая заран в три,
си казах: – Пич, бе ти си адски готин!
Вземи под наем градския кенеф,
лъсни го до шестнадесет карата! –
за хлебец ще изкараш някой лев,
пък ще си и на топло под земята.
И – ей ме, на! – със стирка и леген,
със чисто нова кофа и със четка,
салфетките нагъвам по цял ден,
поседнал върху мека табуретка.
Сегиз-тогиз му лисвам три води
и го минавам с чорлавата стирка.
Народа пред кенефа се реди! –
като че ли на автобусна спирка.
За аромат го пръснах със „Шанел”.
Трих от стените триста запетайки,
ченгел до точка, точка до ченгел,
нали съм по природа чистофайник! –
с една добра усмивка на лице
усърдно почнах да си гледам кефа...
А тоя стих за градското WC
преписах го от надпис във кенефа.
© Валери Станков Все права защищены