Надпревара
Денят е нещо повече от ден,
повече от цифра в календара.
Денят започва сутрин с мен
и всеки следващ с надпревара.
Със себе си се състезавам аз,
да спечеля ми е фикс идея.
В главата ми звучи: „Дай газ!“
трябва, както искам да живея.
Боря се срещу душата вечна
и всички съмнения, които са в нея.
Понякога я чувствам толкоз далечна
и дните си виждам как ги пилея.
Но после отново се връщат силите
и разбирам, че всичко има значение.
Усещам победата някъде в жилите
и ще настъпи денят на спасение.
гр. Ракитово
30.06.2023 г.
22:00 ч.
© Айлин Мустафа Еврен Все права защищены