Наемателят от горния етаж
Наемателят от горния етаж
признавам, че е странна птица!
Живее сам... А пълно е с багаж...
Който се събира във паница...
Присветва в миговете на подем
и светлина оттам извира!...
Друг път се спуска нощ съвсем...
Замлъква тясната квартира!
И често с другия ми квартирант
от долния етаж се карат...
Като противници във лют дебат,
все нещо в спора изясняват...
На наемателя от горния етаж
аз наема не му събирам...
Отплаща ми се като верен страж -
Умът!... Доколкото го имам...
© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены