23 мар. 2007 г., 12:53

Наемник 

  Поэзия
616 0 0
Нещо по-грубо, но според мен и по-реалистично...

Виж, пръстта е още топла и мека,
а сълзите на близките му капят.
А теб те стопля в джоба ти чека
и тези пари чувствата ти стапят!

Ти бе избран, защото си наемник,
за тази смърт добри пари получи...
Бягащ от закона, на народа изменник,
мишената си хладнокръвно улучи!

А сега си се слял със тълпата,
отиде да видиш какво си сътворил.
Но нищо, нали получи своята заплата,
а след месец той ще е труп изгнил!

Семейства разбиваш по нечия дума,
хиляди деца без бащи оставяш!
Стига цената да е достатъчно разумна -
бързо действаш и бързо забравяш...

Твоята съвест не е мъчена от угризения,
но не си и безжалостен кръвопиец...
Ти нямаш никакви ценностни убеждения,
защото си просто - наемният убиец!

© Златина Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??