Ако Бог е раздавал любов
по заслуги и минали грешки,
щях да срещна гнева му суров
за природата своя човешка.
Ако той е поне справедлив
и комуто се падне е давал,
вероятно с късмет променлив
бих пропуснала тази награда.
Ако Бог с милостива ръка
мене – клетата, радост дарил,
вероятно предишна тъга
със усмивка една е сменил.
Ако има какво да даде
Нечовек на човек досега,
Бог е дал най-големия дар -
мойта малка, добра дъщеря.
© Евгения Илиева Все права защищены