Отказват се от яростта,
с която стрелят
и от страстта,
с която онемяват.
Прекрачват гордостта
и самомнението,
безжизнено прострени
пред олтара на душите им.
Молитвата потапят
във коритото на времето
да я почистят
от користността.
Протягат се на пръсти,
за да се достигнат.
И успяват.
Защото те са
преродени грешници.
© Павлина Гатева Все права защищены