Най-трудно е, когато си на кръстопът,
когато падат във сърцето ти завеси,
най-трудно е да кажеш "Сбогом" за последен път,
когато и последната надежда още свети!
Най-трудно е да си отидеш гол и бос,
защото любовта безумно те ограбва!
И трудно е да я убиеш с ненаострен нож,
защото във душата си забиваш сякаш брадва!
Най-трудно е да те оставя "недовършен",
когато повод даже нямам да започна,
и трудно е, за Бога, трудно е да дишам,
защото, дишайки, отнемаш кислорода!
Най-трудно е да скрия думи неизречени,
когато си отиваш преди всичко!
И трудно е да вярвам в истини обречени,
защото, тръгвайки, ме нараняваш лично!
Най-трудно е да те приема, щом се връщаш,
защото, знам, боли, когато теб те няма.
И трудно е наново да прегръщаш,
когато зная, че лъжата е бездънна яма.
Най-трудно е да пуснеш свойто вдъхновение
и днес да продължиш напред без страх.
И трудно е да махнеш всякакво съмнение,
че трудностите са животът и, губейки ги, той е крах!!!
© Пауаа Все права защищены