Най-трудно е да бъдеш мъж, нали!?
(Не се съмнявам колко ти е мъчно
да лъжеш две, понякога и три,
във името на святата си длъжност!)
Гори те треска, цяла нощ не спиш
от тежки мисли, пламнали в главата.
Как следващия път да устоиш
пред този нечовешки ад - жената?
Дилемата - да бъдеш или не
покорен? Или властващ и себичен? -
навярно е разкъсала на две
и чувството, че можеш да обичаш.
Звездите ли да сваляш този път,
небето ли направо да раздаваш?
Навярно се стоварва цял светът
на плещите ти! А не заслужаваш...
О, трудно е да бъдеш мъж, нали!
(добре, че Бог от туй ме е опазил)
След толкова преструвки и лъжи
навярно кой си - вече си забравил!
© Васка Мадарова Все права защищены