Отчаян съм от махмурлука!
Пак цепи ме нещастната глава!
Ще я захвърля на боклука,
та да се свърши бързо със това!
Върлуват махмурлии-мисли,
не дават никак да ги подредя.
Да ги изтрия някак искам,
но те отказват да се подчинят!
И хаосът е победител!...
Жужат в главата ми безброй пчели
и още хиляди налитат!
Душата чак започва боли!...
Решението в миг изниква:
"Не изтрезнявай, за да не боли!"
Веднага сервитьора викам:
"Я двойна "под индиго" донеси!"
След час светът по-друг изглежда -
по-привлекателен и поносим!
И пръкват се дори надежди
за шанс с живота да се помирим!...
© Роберт Все права защищены