Накъде върви народът,
накъде и докога,
докога животът ще ни принуждава
да напускаме любимата страна?
Накъде върви народът,
ще ви кажа накъде -
някъде, където можеш да живееш,
а не просто да се чудиш как да оцелееш.
И пак ще питам - докога,
докога по улиците родни
ще срещаме намръщени лица,
докога ще страдат нашите деца?!
Не заслужаваме ли и ние да си поживеем,
и някак искрено, и от душа да се засмеем.
Искам да се смея,
искам и да пея,
писна ми да преживявам,
искам да живея.
© Йоана Бояджиева Все права защищены