Налей си любов
Дъх, в очите звук от пиано,
пропукана младост във рамка,
натрошена, излишна, свободна,
отхапах, бях разтворена книга,
пламък в студена, уморена ръка,
с напукани устни редях пасианси,
удавен в гласа е поредният ден.
Налей ми останка прощална,
със стъкло по гръдта ти рисувам,
дълбоко, отвътре, не спирай, тупти,
попили мастило, разтворени рани,
цената се плаща, пепелника е пълен,
късах думи от теб над бездна от сласт,
с писък завих се, от илюзии мокра.
Дрехите мръсни, горяха в сълзи,
в разпадащ се свят, чадъра свалих,
изгубени капки, налей си любов,
да бъда копнеех, затворих очи,
пристъпих, непрогледно валеше,
за мъртвите прошка издигнах,
червени трохи в шепи от хлад,
гладен е края.
© Сириус Все права защищены