На фона на мизерията, която е у нас, по медиите започнаха пак да ни заливат с празни обещания, които никога не се изпълняват. И това го правят едни и същи лица, чиито физиономии са ни омръзнали, но пак си ги избираме. Това ме накара да напиша и следващото стихотворение "Напомняне". Очаквам Вашите коментари.
Шкафчето
НАПОМНЯНЕ
Вдигат пак цената на водата,
отново скъп ни е бензинът за колата,
увеличиха сметките за тока
и май на тъмно ще остане блока!
Да си стои през зимата без парно,
за никой знам, че не е арно!
Но какво да прави днес бедняка,
щом цената и на топлото е яка?
За изборите, щом се зададат,
при нас пристигат разни кандидати,
и обещават всичко те да ни дадат,
да вдигнат пенсиите и мизерните заплати.
И ний гласуваме...
Но дойде ли момента
обещанията те да изпълняват,
с огорчение разбираме тогава,
че отново пак ще ни измамят!
Затова напомням, още от сега,
че избори ще има пак през пролетта
и не допускайте такива кандидати
да станат в парламента депутати!
© Валентин Добрев Все права защищены