Напразна ли е жертвата Христова
Великден е, Христос възкръсна,
изкупил греховете на земята.
Умрял в мъки нечовешки,
за да спаси на хората душата.
Напразна ли е жертвата Христова,
щом отново водят се войни?
Щом на земята алчността царува
и в живота има толкова злини?
Умират дечица невинни,
страдат хора с добри души.
Чии грехове изкупват,
защо очите са в сълзи?
На тебе, Боже, ще се моля
за светлина в бъдни дни.
Доброто на земята да царува
и слънцето за всички да блести.
© Лилия Нейкова Все права защищены