Подготвяй се за дълъг път наземен,
но не забравяй края си подземен.
Със много трудности да се пребориш...
Да се научиш малко да говориш.
Подхранвай чувствата си във сърцето.
В усмивка си потапяй и лицето.
Разстилай си килима на живота.
Воювай даже за висока кота.
И гледай на земята като птица.
Да зрее Любовта, като пшеница.
И изпечи от чувства хляб небесен,
и този свят го превърни във песен.
© Никола Апостолов Все права защищены