...
Наречено бе и се случи.
Валеше дъжд, а не сълзи.
Ти дрехите на крал облече,
аз гледах на шута с тъжните очи.
Най-вярната посока те намират.
Пред битка кралят винаги е смел
и след победата избира -
какво и как да прибере.
А шутът във сърцето си стаява
победния възторг и тихата печал...
За краля винаги е славата...
© Павлина Райкова Все права защищены
беден е краля, нима не разбра
богатство и слава...да,
но...дрехи на шут предпочитам