В най-шумните от всички вечери...
В най-светлите от всички нощи...
Когато вечер до огнището,
на най-обичаните масата ще сложим.
Ще се сбогуваме със старата година,
ще си пожелаем здраве, мир и топлина,
ще си пожелаем обич, радост и добруване
и най-прекрасните, обичани неща.
Ще блеснат детските очички,
пред елхата всички сме деца
и ще започнем всичките на чисто,
зарили старата година във снега...
След тази нощ, ще бъдем по-добри,
след тази нощ, ще бъдем по-сърдечни,
ще бъдем истински, нали...
Научили урока по човечност!
Диана Димитрова
© Диана Димитрова Все права защищены