Обичай я! Но без да съчиняваш
измислици нелепи и лъжи.
Обичай я! Показвай ù, че с нея страдаш.
Но не показвай никога сълзи.
За миналото си недей да ù разказваш.
Авантюрист, ако си бил, ù го спести.
Недей я кара на вратата да застава,
готова всеки миг да отлети.
Не я разсмивай със това, че е красива.
Тя знае за преходността
и неведнъж е виждала физическото как умира.
За нея важна е душевността.
Бъди поет! Но не на думи.
По тялото ù рими напиши.
Дълбоки да са - да изпита сладка болка,
която няма кой да заличи.
Кажи ù, че за теб е всичко.
Във друго измерение я заведи.
Ти докажи ù, че си първооткривател.
Нов свят за нея построи.
И... стихове на лист недей да пишеш.
Достойна муза ù бъди!
Защото тя е поетеса -
не вярва на измислици и на лъжи.
© Детелина Стефанова Все права защищены