10// О, хващал съм се много пъти,
че зло във себе си държа,
че злоба и във мен се мъти,
че съм си служил и с лъжа!
Не казвам, че бе туй система,
но казвам, че за туй тъжа
от ореола ми се снима,
а аз на него най-държа!
О, хващал съм са много пъти,
щом някой стигне до успех,
в колелата му да сложа пръти
и тъй да стана диване!
И не защото туй е малко.
И не че е без стойност то.
За мен самия ми е жалко,
че аз не съм на туй место!
Че някой бързо се издига,
а аз на място си стоя,
че той е като чучулига,
а аз си злобата доя!
Не искам „баша“ да отстъпя.
И аз отзад да се строя.
Аз искам пръв да се изстъпя!
И слава с друг да не деля!
Но виждам вече дойде време,
във крак с което не вървя!
Тежи ми, дявол да го вземе,
но трябва да се примиря!
01.05. 2014г. София
© Христо Славов Все права защищены