Наситен вълк
Със вой и поглед право към луната,
с показващия звук на самота,
и с вълчите си нрави в тишината...
луната насърчава пак страстта.
Дори снегът пътеките да скрива,
нощта е бяла приказна и с блян.
И пак гладът във мислите загива,
пред гледката на звезден океан.
© Михаил Михайлов Все права защищены