6 янв. 2013 г., 20:37

Наследница 

  Поэзия » Любовная
1393 1 12

''... но никога деца не ражда

голямата любов. ''

Петър Алипиев

 

 

Не ти родих дете. Родих ти песен,

достойна твоя род да продължи.

По-тъжна от пристигащата есен,

по-топла от изгарящи лъчи.

 

Тя може да замести дъщерята,

която си жадувал цял живот -

невинна като цвете и излята

от най-благоприличната любов.

 

Тя може да ти бъде син обичан,

за който си се молил като луд,

когато разтреперан си събличал

от тялото ми всеки страх и студ.

 

Тя може и ще бъде твоя рожба,

дори да имаш още сто деца...

И все ще ти напомня невъзможна,

но истинска любов на две сърца.

 

Не ти родих дете, но вече мога

спокойна на постелята да спя.

Родих ти песен - радост и тревога!

И зная, ще я пееш до смъртта.

© Васка Мадарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??