Кой беше казал - че животът
"ще бъде по-хубав от песен,
по-хубав от пролетен ден",
и защо не може да дойде,
да види живота ни в зимния ден!
Замаяни от сметки високи
за парно, ток и вода,
забравили що е наслада
от топла храна и вода.
Щом изпия чашата
с вино червено,
си спомням за зимните дни,
когато в топлата стая
дядо приказки ни реди,
а баба питката меси...
- жарава в камината тлей!
Навън вятърът
снежинките гонеше,
но топли бяха нашите сърца,
защото в огнището имаше
куп сухи дърва,
а на масата - топла храна.
© Анка Александрова Все права защищены