НАСТРОЕНИЕ
Една различна вечер с истински приятели.
Щурците свиреха за другите, но те не ги разбираха.
Приехме ги на наш′та маса, макар че ни досаждаха.
Звездите падаха във чашите и бухваха във виното,
а то искреше във очите ни и ние виждахме в отвъдното,
високо беше, трябваше да стъпим върху детството,
бита и всички възрасти, в които безогледно са ни лъгали.
Чудесна вечер, семпла и по своему божествена.
Дай, Боже, всекиму по път да го застигне!
Тя слиза при хората и търси утеха в душите им,
та някой да стори добро, а друг – да обикне,
но всички да бъдат, макар и за малко, усмихнати.
© Ангел Веселинов Все права защищены
Какво по-хубаво от това?!