Разхождам се
а мислите ми диви
душата ми
ядосана ръмжи
пътеките...
и те са криви
и този дъжд...
вали, вали.
Небето върху мен
ще се стовари
вятърът
коварно ме следи
локва
неподготвен ме завари
а казват ми
"щастлив бъди".
Гларус
от небето изкрещява,
с поглед
от високо ме следи,
дали сърцето ми
за плячка става,
птица е,
иди че разбери!
Февруари, 2018
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов Все права защищены