Дори разходката навън
не радва и не освежава.
И вече само се надяваш
на дневния неделен сън.
Но с този свредел от вини,
планът ти е полууспешен.
А колко просто всичко беше,
преди да си го усложниш.
И с неуверена ръка
посягаш към поредна книга.
И изведнъж – това ти стига!
Съвсем ти е добре така.
Духът е умиротворен.
Отново можеш да харесваш.
Отново трудното е лесно
в един нормален, ведър ден.
И щеше да се къпеш, да...
и бойлерът ти се е стоплил.
И нещо още по-страхотно:
звъни се... и си идва тя!
© Валентин Евстатиев Все права защищены