Замаян с пáрите на терпентин
от рисуване на две картини,
излязох вън да смукна никотин
и да си срежа двете дини.
Разрязах бързо първата на кръст
и се оказа тя зелена.
Почуках вече другата със пръст -
разбрах, че вътре е червена.
И сложих двете дини на месал,
тъкан във бяло на разбоя.
Сега на масата съм си постлал
цвета на трибагреника - моя!
© Никола Апостолов Все права защищены
Благодаря за прочита!Привет!