Деца, научихте ли вкъщи
да казвате: "Благодаря!"
С обиди, с бой да не отвръщате.
И да почитате труда.
Да си отваряте очите.
Да не дружите с глупостта.
Да уважавате учителите,
приятелството, честността...
Деца, нали са ви възпитали
на доброумните неща?
Да сте човечни, да цените
света, живота, обичта...
Марин Тачков
"Живейте в Добротвория", 2017 г.
© Марин Тачков Все права защищены