Навярно дяволът
Навярно дяволът ме е целунал
и затова не ми върви във любовта.
Дали коварно той се е преструвал,
или е търсил път към мене на шега.
Не знам, но все във дяволи се влюбвам
и дяволското често виждам в моя свят,
и истината трудно преоткривам,
и слънцето дори изчезва, губи цвят.
И за това усмихвам ли се нежно,
не ми се доверявай и не си мисли,
защото усвоила съм отлично,
перфектно, точно дяволските хитрини.
И може би съвсем не си допускал,
че аз съм умна, силна, често и добра…
Навярно дяволът ме е целунал
и затова не ми върви във любовта.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Все права защищены