Душа назаем ще си взема.
Назаем, защото моята е похабена.
И сърце назаем ще си взема.
Ала разум кой ще ми заеме?!
И нови чувства кой ще ми даде,
защото старите са пагубни за мене.
Кой пътя нов ще ми покаже,
понеже старият на никъде не води.
Кой с нови хора ще ме срещне,
защото старите сами по себе си за старото говорят.
Кой нов свят ще сътвори за мене,
защото старият е вече тесен?
Но щастие ново назаем не искам,
защото не ща да го връщам след време.
И нова любов назаем не искам,
защото старата още обичам,
без оглед на старите рани.
© Пепи Оджакова Все права защищены
БРАВО!