Не ме прокуждай в нищото.
Не знаеш ли?!... от там се връщам
отпила глътка и от дъното,
със самотата се прегръщам..
Не ме проклинай с Дявола,
мой верен е приятел
Изпивайки кръвта му....
закърми в мен предател!!
Не ме осъждай ти на клада
в гонения „салемски" оцелях,
без грях горях и без пощада,
във лудостта се... надживях...
Не ме плаши със Боговете,
молебен им отслужих аз...
Изкупих с него греховете,
облечена в сакрален глас.
Не ме обричай в изтезание...
с половинчати суетни
аз тляла съм до днес в изгнание,
оставих кървави следи...
.......
Не ме обичай, лоша съм за теб
и бягството е твоето спасение,
а истината за преглъщане,
горчива хапка... извинение...
© Деси Инджева Все права защищены