Радвай се на живота,
не пропускай нито миг.
Следвай пътя си,
какъвто ти се определи.
Не изоставяй себе си,
това си ти -
всичко друго са просто лъжи.
Не се прави на светица,
ти не си добра.
Допринесла ли си с нещо на света,
та да се считаш за звезда?
Грешките са човешки,
допускай ги, щом трябва,
но не прекалявай,
хората не са бездънна яма,
която винаги е готова да прощава!
Не забравяй кой си и откъде,
забравата след време нож в гърба ще ти прободе!
Не се предавай, ти си силна,
способна си да спреш дори лавина.
Не се бави, защото, секунда или две,
и животът ти ще се преобърне на 360.
Не мисли просто действай,
животът продължава
и грешен избор да направиш сега -
след време той нови врати ти предлага.
Не гледай назад,
миналото се вкопчва в теб като зараза
и никога не си позволява да те изоставя.
Секунда, Минута, Час, Ден, Седмица, Година, Век -
сега е твоят живот. Не гледай назад, а напред!
© ПесимисТкаТа Все права защищены