Не бъркай „не мога“ с „не искам“.
Нито „не искам“ с „не е редно“.
Тук „малко“ и „много“ не виждам.
Нито „полезно“ и „вредно“.
Всичко е импулс, почти без мисъл.
В това най-вече му е чарът. Или не?
Мислиш ли, че има смисъл
в онези дни и срещи – начертаните...
Всичко е без уговорки, задължения.
Нима не ти харесва? Отречи.
Има ли място за чуждите мнения,
щом играчите сме само аз и ти...
Всичко е без мярка, степен.
Или има го. Или пък не.
Няма нужда да е превъзнесен
всеки поглед, дума, жест.
Всичко е каквото сам го виждаш.
Призмата е само твоя.
Другите да я извъртат както искат.
Нямат място в твоята главна роля.
© Слънчице Все права защищены