Не бързай, време...
Не бързай, време, спри, почакай!
Аз имам да довърша куп дела.
Да срещам бури и изпращам вятър.
Да сея и да жъна синева.
Да сбъдвам спомени,
стремежи да раздавам,
мечтания да паля през нощта,
копнежи да разлиствам в тишината,
да преболявам хиляди слънца...
Не бързай, време, моля те, не бързай!
Не ми отнемай бързо пролетта.
Не ми оставяй само тишина,
вечерната звезда и вечността...
© Аэлла Вихрь-Харпиевна Все права защищены