Да искаш много не е грях,
да искаш много от доброто,
да искаш много сили против страх,
кураж да искаш много против злото,
да искаш много светлина,
за да не сбъркаш пътя в мрачината,
да искаш много топлина, която
да сгрява вени вкоченени,
покой да искаш, и в покоя красота,
където
да си отдъхват сетивата уморени.
Да искаш много не е грях,
но искай само от доброто,
а злото?...
загърби го в миналото - то е прах,
от днес
душата си спасявай във доброто!
© Татяна Борисова Все права защищены