Любов на сила никога не се посява.
Не може да покълне, да израсне, плодове да дава.
Тя просто неочаквано и изведнъж връхлита.
Обгръща те и те обсебва, без да пита.
Любов на заем никога не се раздава.
Тя рано или късно те предава.
Загърбва те и с бързи крачки тича.
Готова някой друг безкрайно да обича.
Недей проси любов щом виждаш, че я няма!
За нея трябват не един, а двама.
Щастлива и прекрасна е щом е споделена.
Но болна е, когато е насилена, ранена.
© Ренета Данкова Все права защищены