13 нояб. 2021 г., 10:52

Не е вярно 

  Поэзия
279 1 0

Не е вярно, че есента е тъжен сезон, просто

природата се подготвя за дълга почивка.

Дървесните сокове тръгват към земната гръд

освободени от грижи и от листна обвивка.

 

На пейката в парка чуваш ясен шептеж, там

сбогом взима си всяко листенце с дървото.

После се слива в килим, изтъкан от копнеж

със своите багри да изпъстри платното.

 

Слънчев лъч обгръща с нисък поклон

долината и островърхите дебри

Есента зазвучава с празничен камертон

развихрила четки, от охра до пурпур потребни.

© Валя Сотирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??