8 июл. 2010 г., 00:08

Не искам 

  Поэзия » Другая
488 0 0

И не искам ден да бъда без теб

в свят от обвивки и мрачни лица.

Лица без лик и с низко величие,

маскен бал с изродени сърца.

 

И не искам ден да премина без теб

в пустота и смълчани стени.

Няма веч’ вяра в душите прокудени,

Сизиф край скалата мълчи.

 

И не искам ден без ръцете невидими,

в  дъжд изваяни сред скали.

Там те някога бяха безпесенни,

но сега слепотата ги приюти.

 

Аз не искам да вървя без душата ти,

в чужди пътеки да крача едва.

Тях прегърнала ги е самотата ни,

век без теб бях, после станаха два.

© Криста Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??