Не искам да бъда мъжко момиче,
не искам да върша всичко сама,
уморих се да зная и мога аз всичко,
товари да нося на тез рамена.
Не искам да бъда винаги силна,
да откликвам на всяка молба,
да решавам проблеми на този и онзи,
а в живота да бъда сама.
Искам в топло легло да заспивам
до силни мъжки ръце,
не искам в беда да унивам,
а искам мъж с любящо сърце.
Искам утрото с него да срещам,
да бъде изпълнен с обич деня,
искам с него нощта да приветствам
и той да стопли мойта душа.
Най-накрая дя срещна Човека,
на когото да вярвам в тез времена,
да ме води към светла пътека,
да бъда за него най-добрата жена.
© ПЕНКА КАМБУРОВА Все права защищены