НЕ ИСКАМ ДА ЧУЯ ЗА МЪЖ
Не искам да чуя за мъж,
полите на майка си стиснал -
такъв за ръчичка го дръж,
додето накрая ти писне!...
Не искам да чуя за мъж,
поредния жалък страхливец,
ревнуващ от капката дъжд,
в очите ми спряла красиво!...
Не искам да чуя за мъж,
подвластен на нисши закони -
в полето сред буйната ръж
душата си вечно ще гони!...
Не искам да чуя за мъж
с лъжата за обич голяма...
Сърцето се лъже веднъж.
След туй повторения няма!
© Христина Радомирова Все права защищены