Не искам СИВОТО в моя живот!
Нито сиви мъгли, нито сиви одежди,
нито хора сиви - и скучни и зли,
нито сиви дни без красиви надежди.
Сива скука – в гърлото тя ми горчи.
Сивите мисли са пепел ненужна.
Празните погледи в мрачни очи
чувство тягостно в мене пробуждат.
Не, не обичам аз СИВИЯТ свят!
Всичко мрачно и сиво за мене е чуждо.
Аз съм влюбена в пъстрия свят
и дъгата така ми е нужна!
Нека тя над света се извие
с цветовете на пламъци живи
и в душите любов да открие,
и мечти, и надежди красиви!
Искам ведро-сини над нас небеса,
а под тях, с лица, от мечти озарени,
хора, вярващи във чудеса,
да живеят щастливи край мене!
© Генка Богданова Все права защищены
Поздравявам те. Нека прогоним сивият и суден цвет от ежедневието си да бъдем по- цветни и усмихнати
Пожелавам го !