13 дек. 2013 г., 21:08

Не мен 

  Поэзия » Другая
432 0 9

август 2013 Румяна Славова 

 

О, наивнико ,не ме обичай!

Не съм таз, 

за която мечтаеш -

съвсем съм различна... 

Сърцето ми, 

кубче лед е - 

обградено с решетки.

Нима искаш от студ да умреш, 

затворен, в тази клетка!?

 

Не ме обичай, наивнико! 

Та аз съм мъжемразка! 

Не би видял в мене добро.

Гнездо си свива, 

в очите ми злото! 

Ще се отчаяш 

и в тебе, от мъка, ще пари! 

 

Наивнико, не ме обичай! 

Аз лъжа изкусно! 

Също като старата циганка, 

дето видя мойта буква 

в кафеената чашка - 

на дъното... 

За разлика от нея 

аз в бъдещето виждам - 

ще бъдеш страшно самотен! 

 

Не ме обичай, наивнико! 

Бурите в мойта душа 

си уговарят среща! 

Мълниите - единствената светлина 

огряваща в мрака ми... 

Ще те погубя! 

Не ще доживееш до изгрев 

и за милост ще молиш! 

 

Наивнико, не ме обичай! 

Коварна съм, като змията, 

примамила Ева 

в райската градина, 

от забранения плод да отхапе! 

Познавам греха, 

откакто в света роден е! 

Ще те примамя със хитрост 

и ще те оставя да страдаш! 

 

Не ме обичай, наивнико! 

Не съм от онези кротките, 

красивите духом! 

Красотата ми външна е - 

параван за горчивите мисли! 

Внимавай! 

Ще бъдеш смъртоносно 

и "красиво" отровен! 

 

Наивнико, не ме обичай! 

От мен лесно 

не ще се откажеш! 

Щом обсебя сърцето ти, 

не ще ме забравиш! 

Не си мисли, 

че си силен... 

Силата е в моята пазва 

и в медните устни... 

Но езикът ми е двоен! 

 

Не ме обичай, наивнико! 

Не знаеш от кой панаир се връщам! 

Там, за дълго

хамелеон пред хората играех! 

Не би разбрал 

кой е истинският 

цвят на мойте чувства... 

А може би нямам такива!?

© Румяна Славова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • " Всеки си намира майстора",обаче...
  • Много дяволито...мъжеядка!
  • Радвам се Никица!
  • харесах!
  • Поздрав, "волнодумец"-o! Хареса ми!
  • наивник ли
    не си познала
    знам те...
    крия жарава
    кубче лед
    на водица става...
    не съм волнодумец
    отрова не лови ме
    орисан безсмъртен...
    твоите чувства
    дъга са...
    по нея ще бродя
    казваш змия си
    аз змей горянин
    лика прилика...
    не се заричай
    по мен ще тичаш...
    ех, моме убава
    крадвам те
    у дома те водя...

  • Твори! Поздрав!
  • Благодаря ти!Радвам се,че така ти въздействам! Всъщност съм противоположната страна на героинята...
  • Ама ти си просто НЕВЕРОЯТНА!!!!!!!!!!Когато чета твое произведение, просто се чувствам омагьосана!!Не го казвам просто така, наистина го чувствам!!!!!БРАВО НА ТЕБ!!!!!!!!!!Моите ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!!И между другото според мен си прекрасен човек, макар ти друго да твърдиш в наистина РАЗКОШНОТО си произведение!!!!!!!!!!!!
Предложения
: ??:??