24 авг. 2011 г., 04:00

Не ми обещавай 

  Поэзия » Другая
728 0 1

Не ми обещавай прави пътеки,

дето са пълни с цвят и дъга.

Обещай ми такива, трудни за всеки,

дето не прохождаш просто така.

 

Не ми обещавай, че ще бъдеш до мене

в радости и бъднини.

Аз искам да знам, че те имам до мене

когато ни очакват тежки дни.

 

Недей да ми казваш как ме обичаш,

недей да ми сваляш звезди -

не искам да бъда поредната кукла,

на която са отнети всички мечти.

 

Не ми обещавай безоблачно време,

не ми обещавай спокоен живот.

Аз искам да имам мъж до мене,

дето не иска да ми сложи хомот.

 

Не ми обяснявай как ще живеем,

Как ще ти родя деца.

Аз искам частица от тебе,

в която да откривам всеки ден света.

 

Недей да ме храниш с лъжливи надежди,

недей да ме слагаш в калъп.

Дай ми свобода - да ми завиди всеки

и ще те последвам през всеки път.

 

© Лорита Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??