Не ми разказвай за морето,
за рибите и за вълните,
за фара, който нощем свети
и пенестия мрак разплита.
Не знаеш как да нарисуваш
ни радостта му, ни гнева му:
морето волно съществува –
човек не е измислил думи,
които могат да изваят
изящната му необятност,
съизмерима със безкрая.
Ти просто застани на кея.
И ще дочуеш вероятно
морето с твоя глас да пее.
© Владимир Виденов Все права защищены
за прекрасния сонет...
най-сърдечно..