(не мога)
Не мога вече да прощавам всичко -
годините, в които съм била недообичана,
мълчанието на думите недоизричани...
Не мога да прощавам всичко!
Не мога да бъда Резервна жена...
Мога да ти опържа картоф и яйца,
да ти изгладя едната риза и да ти изпера другата.
Не мога да бъда твоя Съпруга.
Не мога да бъда за теб Единствената,
да се занимавам вечно с яйцата и ризите ти,
да съм на твоя трънлив поглед в плен...
Не мога да те издържа всеки ден!
Не мога "до гроб" да остана заключена в теб,
но не съм тръгнала да умирам. Десетилетия имам напред...
Не мога цял живот да те обичам все така...
Мога да те обичам тук и сега
с всички твои предимства и недостатъци.
...
За теб това достатъчно ли е?
© Петето Все права защищены
Светли празници!