17 дек. 2009 г., 10:20

Не мога да ти кажа ''Да!'' 

  Поэзия » Любовная
1961 0 23

Не става дом от четири стени -

безплътни и бездушни очертания.

Ще паднат върху нас. Ще натежи.

Любов не се гради от състрадание.

 

 

Таванът ще си бъде все таван,

а не небе, надничащо в очите ни.

И думите ще бъдат параван,

в надежда за спасение обличани.

 

 

Сърцата ще копнеят за простор,

нарамили товара на годините.

Но който е попадал във затвор,

разбира, че е късно за причините.

 

 

Не става дом. Но става празен гроб,

над който се понася съжаление...

Мрази ме, ако искаш! Но любов -

не значи само обич и доверие.

© Васка Мадарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??