1 нояб. 2017 г., 14:08

Не, не си приказка 

  Поэзия
373 1 1

Червена шапчице, къде
със пълна кошница танцуваш?
Децата нямат страхове,
вирът до кръста им се струва.

 

Бъди разумна ти, бъди.
Гората крие изненади.
Дори и в плитките води,
плувец добър ще се удави.

 

Не отклонявай своя път,
а следвай си целта конкретно,
защото срещнеш ли вълка
ще си изчезнала безследно.

 

В живота често е така,
доброто, вълци го изяждат.
Търсещите светлина,
от остри зъби се наказват.

 

Не те измисли Шарл Перо,
а теб животът те създаде.
Старците са на легло,
а пък вълкът е вечно гладен.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??