Кажи на друга да те моли за любов -
аз няма да съм твойта просякиня
за топла ласка или нежен зов…
Негодни са, ако са милостиня!
Кажи ù за очите си очарователни -
блестят любовно, ала празни са, уви!
И нека с погледа ти е внимателна -
от неговите обещания боли!
Но не ù казвай как ме гледаше,
когато ме изгуби и разбра…
Че не съм тъй обикновена,
каквато виждаше ме досега!
© Симона Гълъбова Все права защищены